Terug

Volg Vandaag Inside

Fans Feyenoord toch welkom bij uitduel Porto

Fans Feyenoord toch welkom bij uitduel Porto

9 dec 2019, 18:35

Supporters van Feyenoord zijn aankomende donderdag toch welkom bij de uitwedstrijd tegen FC Porto in de Europa League. Dat is de uitkomst van het beroep dat de Rotterdamse club had aangetekend tegen de straf van de UEFA.

De straf van het spelen van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek is door de UEFA omgezet in een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van een jaar. De geldboete van 55.000 euro wegens wangedrag van supporters blijft wel staan. Die straf was opgelegd naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de uitwedstrijd tegen Young Boys. Fans van Feyenoord staken onder meer massaal vuurwerk af.

Feyenoord doet de eigen aanhang een dringend verzoek om geen vuurwerk af te steken. "Het is van groot belang dat de uitwedstrijd tegen FC Porto in alle opzichten ordelijk verloopt, vanwege de voorwaardelijke straf met proeftijd van een jaar en met het oog op de straf die mogelijk nog volgt naar aanleiding van het vuurwerk in De Kuip tegen BSC Young Boys", meldt de club.

Feyenoord zegt "uiteraard blij" te zijn met het besluit. "Zeker omdat er veel kaarten waren verkocht en een groot aantal supporters hun reis al had geboekt."

Porto - Feyenoord begint donderdag om 21.00 uur. Feyenoord moet winnen in Portugal om nog kans te maken op overwintering in de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.