Terug

Volg Vandaag Inside

'Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad neergeschoten in Amsterdam'

'Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad neergeschoten in Amsterdam'

1 aug 2021, 19:43

De man die zondagochtend werd neergeschoten in Amsterdam en zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht, is ex-provoetballer Jergé Hoefdraad (35), meldt De Telegraaf. Meerdere bronnen hebben aan de krant bevestigd dat het slachtoffer de oud-profvoetballer is.

Hoefdraad zou vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers gaan spelen. Hij begon zijn professionele carrière in de jeugd bij Ajax, waar hij samenspeelde met onder andere Emanuelson en Babel. In 2004 maakte hij zijn profdebuut bij RKC Waalwijk. Verder speelde Hoefdraad voor Telstar, Cambuur en Almere City. Na een korte pauze zou hij volgend seizoen aan de slag gaan bij De Volewijckers.

In de nacht van zaterdag op zondag was Hoefdraad aanwezig op een feest in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost, waar hij volgens De Telegraaf een vechtpartij zou hebben willen stoppen. Een van de vechtersbazen zou zich bedreigd hebben gevoeld en Hoefdraad hebben neergeschoten. De schutter is nog altijd voortvluchtig. De politie is met man en macht naar de man op zoek. De politie zoekt daarnaast ook naar getuigen of mensen die mogelijk beelden hebben van het geweld of de situatie rond het bedrijfspand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.