Terug

Volg Vandaag Inside

Everton stelt Ancelotti aan als nieuwe trainer

Everton stelt Ancelotti aan als nieuwe trainer

21 dec 2019, 13:37

Technisch directeur Marcel Brands heeft een nieuwe trainer gevonden voor Everton. De voetbalclub uit Liverpool meldt zaterdag de komst van de zeer ervaren Italiaan Carlo Ancelotti.

Dat gebeurde opmerkelijk genoeg een uur voordat Everton thuis Arsenal ontvangt. Bij dat duel zal interim-coach Duncan Ferguson nog op de bank plaatsnemen. Ancelotti's eerste wedstrijd is op tweede kerstdag, thuis tegen Burnley.

Ferguson nam het begin deze maand over van Marco Silva. De Portugees werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Ancelotti onderging hetzelfde lot bij Napoli, dat hem anderhalve week geleden wegstuurde. "Everton is een grote club met een rijke historie en zeer gepassioneerde fans. De leiding heeft een heldere visie over de manier waarop succes wordt nagestreefd", zei de 60-jarige Italiaan die in vier verschillende landen titels behaalde en drie keer de Champions League won. De oud-trainer van onder meer AC Milan, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Bayern München tekende in Liverpool en contract voor viereneenhalf jaar.

"Carlo is een van de beste coaches in de voetbalwereld en een bewezen winnaar met een opmerkelijke reeks successen achter zijn naam", verklaarde Brands, die in 2018 als technisch directeur PSV verruilde voor Everton. "Hij is de perfecte man voor onze club. Carlo weet hoe hij een succesvol team moet bouwen. Hij is onze unanieme keuze."

Als speler werd Ancelotti met AC Milan twee keer kampioen van Italië. Ook won hij met Milan twee keer de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League. Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard waren destijds de teamgenoten van de 26-voudig Italiaans international.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.