Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie-seizoen start op 13 augustus met Go Ahead Eagles-sc Heerenveen

Eredivisie-seizoen start op 13 augustus met Go Ahead Eagles-sc Heerenveen

9 juni 2021, 11:19

Regerend landskampioen Ajax begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde NEC. Het duel staat voor zaterdag 14 augustus gepland. Een dag eerder wordt het seizoen ingeluid door de wedstrijd Go Ahead Eagles - sc Heerenveen, zo blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB woensdagochtend heeft bekendgemaakt.

In de vierde speelronde staat er voor het eerst een topper op het programma; AZ ontvangt dan PSV. De eerste Klassieker wordt in speelronde 17 gespeeld; Ajax gaat dan op bezoek bij Feyenoord.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat gepland voor zaterdag 7 augustus. De wedstrijd gaat tussen Ajax en nummer 2 PSV. Indien PSV zich niet weet te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League wordt het duel een dag later gespeeld.

In verband met het 65-jarig bestaan van de Eredivisie staan in de eerste speelronde de duels Willem II - Feyenoord en FC Utrecht - Sparta Rotterdam op het programma. Die clubs stonden in 1956 tijdens de eerste speelronde ooit in de Eredivisie ook tegenover elkaar.

De Keuken Kampioen Divisie begint al op vrijdag 6 augustus. Het gedegradeerde ADO Den Haag speelt in de eerste speelronde thuis tegen Jong Ajax.

"Het kabinet is voornemens om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Dit wordt momenteel nader uitgewerkt door de overheid en op korte termijn gepresenteerd", aldus de KNVB. "De betaaldvoetbalcompetities zullen in ieder geval van start gaan met beperkt publiek. Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur - en niet langer dan noodzakelijk - weer zonder coronatesten."

De KNVB houdt vast aan de duels op zaterdagmiddag 16.30 uur. Ook op zondagavond om 20.00 uur wordt er komend seizoen gespeeld, maar alleen als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV gedwongen alle vier op zondag staan ingedeeld of wanneer een deelnemer aan een van de Europese toernooien daarvoor een verzoek heeft ingediend.

Het conceptprogramma is afgestemd met alle betaaldvoetbalclubs, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie, ESPN en de lokale autoriteiten en wordt later deze week definitief vastgesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.