Terug

Volg Vandaag Inside

‘Er zijn eigenlijk maar één of twee spelers die bij Ajax kunnen blijven, de rest moet weg’

‘Er zijn eigenlijk maar één of twee spelers die bij Ajax kunnen blijven, de rest moet weg’

11 okt 2023, 13:40

Sven Mislintat haalde in zijn korte periode bij Ajax liefst twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam, wat de club rond de 110 miljoen euro heeft gekost. Een gigantisch bedrag, terwijl veel van die nieuwelingen hun transfersom nog niet hebben kunnen waarmaken. Hoe moet Ajax hier - onder leiding van adviseur Louis van Gaal - mee omgaan?

Die vraag krijgt de gerenommeerde voetbalmakelaar Rob Jansen van René van der Gijp, in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “Wat is de oplossing?”, vraagt René zich af. “Wat Ajax gaat doen, die gaan vanaf de winterstop tot de zomerperiode 4/5e van die groep verkopen”, verwacht Jansen. “En een goed technisch management gaat nu opzoek naar de spelers die ze wél moeten hebben.”

Volgens Jansen moet Ajax incalculeren dat ze een verlies van rond de 40 a 50 miljoen verlies lijden. “Maar het merendeel moet weg. Het beste is verkopen, of verhuren met een optie tot koop, en dan kijken of het nog door kan stoten.”

Het technisch management van Ajax zal aan de bak moeten om te zorgen dat ze een aantal aankopen van de hand kunnen doen. “Dat is een behoorlijke klus. Dat vereist een mega netwerk en vriendendiensten van clubs die zeggen van ‘oké, breng maar’”, legt Jansen uit. “En dat is niet simpel want van die hele groep is er eigenlijk maar één of twee die bij Ajax kunnen blijven, de rest moet weg”, zo is de voetbalmakelaar van mening over de aankopen van Mislintat. “En die spelers weten dit, want die hebben zich al verbaasd dat ze überhaupt naar Ajax kwamen…”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.