Terug

Volg Vandaag Inside

‘Er gaan heel veel wedstrijden voorbij waarin we niks aan Memphis hebben’

‘Er gaan heel veel wedstrijden voorbij waarin we niks aan Memphis hebben’

3 sep 2021, 11:22

Marciano Vink denkt dat Louis van Gaal er goed aan doet om Memphis Depay niet meer in de spits op te stellen. De analist was niet te spreken over het spel van Memphis, in het WK-kwalificatieduel met Noorwegen (1-1).

‘Memphis was echt ronduit slecht. Ik hoorde hier en daar een 5, of een 5.5, maar het was nog wel minder. Als je twee voorzetten geeft en één keer op doel schiet is dat niet genoeg’, zegt de voormalig middenvelder bij Voetbalpraat

‘Memphis speelt bij Barcelona en Lyon vooral vanaf de linkerkant, komend naar binnen. Waarom kunnen we hem in Oranje niet ook gewoon op zijn favoriete positie neerzetten?’, vraagt Vink zich af. 'Ga gewoon vanaf de linkerkant beginnen, en in je kracht voetballen. Misschien dat er dan meer balans in het team komt. 

Vink geeft in de spits de voorkeur aan Donyell Malen of Wout Weghorst. ‘We hebben nu best wel heel lang Memphis in de spits geprobeerd, en je ziet eigenlijk dat er best wel heel veel wedstrijden voorbij gaan waarin we niks aan Memphis hebben. Er zijn momenten geweest dat hij Nederland gered heeft, maar ik denk dat hij op de linkerflank op zijn sterkst is.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.