Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse media positief over Weghorst: 'Hij liet Man United zien dat Ten Hag gelijk had'

Engelse media positief over Weghorst: 'Hij liet Man United zien dat Ten Hag gelijk had'

19 jan 2023, 00:00

Wout Weghorst maakte woensdagavond zijn officiële debuut voor Manchester United in het competitieduel met Crystal Palace (1-1). De Nederlandse spits kan volgens Engelse media en trainer Erik ten Hag terugkijken op een prima debuut.

Weghorst was in de eerste fase eenmaal gevaarlijk. Hij zag een kopbal net over het doel gaan, na een voorzet van Luke Shaw. Verder was de oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ als 'kaatsende spits' enkele malen betrokken bij de opbouw van een dreigende aanval. Weghorst werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Manchester Evening News beoordeelt het optreden van Weghorst met een 6. "Hij knoopte de lijntjes netjes aan elkaar als aanspeelpunt ook al had hij maar drie keer meegetraind met zijn nieuwe ploeggenoten. Zijn enige kans was een kopbal in de 69e minuut. Die ging over. Wout Weghorst liet Manchester United zien dat Erik ten Hag gelijk had over hem", aldus Manchester Evening News.

Ook The Express is positief gestemd over het eerste optreden van Weghorst in het United-shirt. "Het was een ietwat wankele start van de debutant, want zijn eerste poging de bal vast te houden leidde tot een inworp en zijn eerste loopactie leidde tot verwarring bij Bruno Fernandes. Hoe dan ook, hij pakte het daarna op en gaf Manchester een heel andere dimensie met zijn torenhoge lijf. Rashford en Antony leken te genieten van de loopacties van de grote man."

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Reactie van Ten Hag

Ten Hag was na afloop van de wedstrijd tevreden over het spel van Weghorst. "Ik denk dat hij het behoorlijk goed heeft gedaan", zei Ten Hag voor de camera van Sky Sports. "Hij moet zich natuurlijk aanpassen aan ons spel. Hij kent onze manier van spelen nog niet. Hij heeft de afgelopen dagen een korte briefing gekregen en een beetje getraind, maar had nog geen wedstrijden gespeeld", aldus de trainer van The Red Devils.

Eerder in Vandaag Inside bespraken de mannen de transfer van Weghorst naar Manchester United. Bekijk het terug in de onderstaande video.

'Hoeveel Weghorst er gaat maken bij Manchester United? Twee op de training!'
1:12
'Hoeveel Weghorst er gaat maken bij Manchester United? Twee op de training!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.