Terug

Volg Vandaag Inside

Engeland wil spoedeisend onderzoek van UEFA

Engeland wil spoedeisend onderzoek van UEFA

15 okt 2019, 03:57

De directie van de Engelse voetbalbond (FA) eist snelle actie van de UEFA na de racistische incidenten tijdens het gewonnen EK-kwalificatieduel met Bulgarije in Sofia (0-6). "Wij kunnen bevestigen dat Engelse spelers tijdens deze wedstrijd het doelwit waren van afschuwelijke racistische spreekkoren. Dit is onaanvaardbaar. We richten ons nu eerst op de volledige ondersteuning van de betrokken spelers en stafleden", liet de FA kort na het duel via Twitter weten.

Aanvoerder Harry Kane kondigde vorige week nog aan dat bij onverhoopt racisme in het stadion de Engelse ploeg op eigen initiatief van het veld zou stappen. Zo ver kwam het niet in Sofia, waar niettemin de kwetsende uitingen vanaf de tribunes volgens waarnemers het gehele duel te horen waren. Kane en bondscoach Gareth Southgate bespraken met de Kroatische arbitrage op het veld meer dan eens de incidenten, maar tot een definitieve staking kwam het niet.

"Helaas is dit niet de eerste keer dat onze spelers dit meemaken", betoogde de FA. "We vragen de UEFA een spoedeisend onderzoek in te stellen."

De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt dat zijn ploeg in een naargeestige sfeer in Sofia een duidelijke boodschap heeft afgegeven. "We weten dat deze situatie niet te accepteren valt. Maar ik denk dat we wel twee statements hebben afgegeven: door de wedstrijd te winnen, maar ook door iedereen bewust te maken van deze situatie door de wedstrijd twee keer stil te laten leggen", zei Southgate na het gewonnen EK-kwalificatieduel met Bulgarije (0-6). "Ik weet dat het voor sommigen niet genoeg was, maar als groep hebben we de afgesproken aanpak gevolgd."

Het duel werd overschaduwd door wangedrag van de Bulgaarse fans, die onder meer apengeluiden maakten als donkere Engelse spelers de bal hadden en de Hitlergroet brachten. "We hebben het direct gemeld bij de officials toen we wat hoorden. We hadden constant contact met de vierde man en de scheidsrechter", zei Southgate. "Ik heb de spelers verteld dat we van het veld zouden gaan als er in de tweede helft weer iets zou gebeuren. Gelukkig was het toen rustiger. Mijn spelers hebben geantwoord op het veld. Ondanks alles liepen ze toch met een glimlach van het veld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.