Terug

Volg Vandaag Inside

Eintracht Frankfurt in speciaal Black Lives Matter-shirt tegen Bayern

Eintracht Frankfurt in speciaal Black Lives Matter-shirt tegen Bayern

10 juni 2020, 21:20

De spelers van Eintracht Frankfurt treden woensdagavond in de bekerwedstrijd bij Bayern München (aanvang: 20.45 uur) aan in een speciaal tenue. Op het shirt staat aan de voorzijde de slogan #blacklivesmatter. Daarmee wil de Duitse club van aanvaller Bas Dost en middenvelder Jonathan de Guzman de mondiale strijd ondersteunen tegen racisme en politiegeweld. Na de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd eind vorige maand in Minneapolis wordt overal in de wereld geprotesteerd, met deze leuze als een van de thema's.

Hoofdsponsor Indeed van Eintracht Frankfurt heeft voor deze wedstrijd in de halve finales van de Duitse beker ruimte gemaakt op het tenue om de boodschap uit te dragen. "Als team en als club verwerpen we alle vormen van racisme en vandaag willen we dat nog eens extra benadrukken", liet sportdirecteur Fredi Bobic weten.

De winnaar van het duel in München speelt op 4 juli in Berlijn tegen Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.