Terug

Volg Vandaag Inside

'Een verbod op fans van de bezoekende club moet stap één zijn'

'Een verbod op fans van de bezoekende club moet stap één zijn'

18 okt 2021, 09:31

Valentijn Driessen vindt dat de Gelderse Derby voortaan zonder uitpubliek gespeeld moet worden. Een dag voor de wedstrijd raakte een 18-jarige man zwaargewond na een georganiseerde vechtpartij tussen hooligans van Vitesse en NEC en na de derby liep het ook volledig uit de hand buiten stadion De Goffert.

'Het geweld rond vooral de provinciale derby’s in de Eredivisie culmineert en vraagt om maatregelen. Een verbod op fans van de bezoekende club moet stap één zijn', schrijft Valentijn in zijn column voor De Telegraaf. 'Zo’n maatregel helpt om het geweld te voorkomen en kosten te besparen. Het levert de thuisclub juist extra geld op omdat alle stadionplaatsen verkocht kunnen worden zonder dat je tribunedelen tussen vijandige supportersgroepen vrij moet houden.'

In 2007 werd De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax voor het laatst gespeeld met uitsupporters. Valentijn adviseert om een verbod bij meerdere beladen derby's toe te passen. 'Laten Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, NEC en Vitesse snel dit voorbeeld volgen. Wellicht schrikt het publiek bij andere derby’s af om zich te misdragen. Anders is het wachten op doden.'

Valentijn weet ook raad met de 'biergooiers'. Tijdens de Gelderse Derby werd Vitesse-speler Maximilian Wittek bij de cornervlag bekogeld met bekers bier en andere voorwerpen. 'En voor wat betreft het vervelende biergooien? Netten voor tribunevakken voldoen prima, zo leert de ervaring van Feyenoord bij Europese duels. Het is tijd om in te grijpen in plaats van alles te blijven tolereren', aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.