Terug

Volg Vandaag Inside

EA Sports grijpt in en schorst Overmars als 'icoon' in FIFA 22

EA Sports grijpt in en schorst Overmars als 'icoon' in FIFA 22

10 feb 2022, 09:41

EA Sports, de ontwikkelaar van de populaire voetbalgame FIFA 22, heeft Marc Overmars geschorst. De oud-topvoetballer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal maakte als zogeheten 'icon' deel uit van de spelerspakketten die de gamers konden kopen of winnen. Vanwege de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van Overmars is hij voorlopig echter geen onderdeel meer van het spel.

In een bericht aan 'de FIFA-community' dat in beeld verschijnt zodra de gamers het spel opstarten, meldt EA Sports: 'Marc Overmars verschijnt vanwege een schorsing voorlopig niet meer in de FIFA Ultimate Team (FUT) pakketten en in Ultimate Draft. De ICON-items van Marc Overmars zijn niet meer beschikbaar.'

Zondagavond maakte Ajax bekend dat Overmars opstapt als directeur voetbalzaken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten heeft verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega's. Zo zou de 48-jarige Gelderlander onder meer foto's van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd. EA Sports haalt wel vaker (oud-)voetballers die in opspraak komen uit het spel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.