Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse voetballers met duidelijk statement over WK in Qatar

Duitse voetballers met duidelijk statement over WK in Qatar

25 mrt 2021, 21:58

De voetballers van het nationale elftal van Duitsland hebben donderdag voor de aftrap van hun WK-kwalificatieduel met IJsland actie gevoerd. Met op elk shirt een andere letter vormde de 'Mannschaft' het woord 'Human Rights' (mensenrechten). Hoewel er verder geen uitleg werd gegeven was de actie ongetwijfeld bedoeld tegen Qatar, het gastland van het WK voetbal in 2022. Met name bij de bouw van de WK-stadions zijn daar de mensenrechten ernstig geschonden.

Onder erbarmelijke werkomstandigheden zijn daar in de afgelopen jaren zeker 6500 gastarbeiders uit met name Aziatische landen overleden. In tal van landen wordt opgeroepen tot een boycot van het evenement of in ieder geval tot het benoemen van de wantoestanden. De Noorse ploeg kwam woensdag bij het uitduel met Gibraltar ook al met shirts het veld op met daarop de tekst: 'Mensenrechten, op en buiten het veld'.

De regering van Qatar stelt dat de situatie van de arbeiders inmiddels verbeterd is, maar volgens mensenrechtenorganisaties is dat niet voldoende.

Wereldvoetbalbond FIFA, normaal niet happig op politieke uitingen, liet al weten de Noren niet te zullen bestraffen voor hun actie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.