Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse hoofdtrainer vertrekt door Russische invasie bij Lokomotiv Moskou

Duitse hoofdtrainer vertrekt door Russische invasie bij Lokomotiv Moskou

1 mrt 2022, 13:40

Trainer Markus Gisdol heeft ontslag genomen bij Lokomotiv Moskou. De Duitser wil niet werken in een land dat vorige week een oorlog met Oekraïne is begonnen.

'Het vak van voetbaltrainer is misschien wel de mooiste baan die er bestaat', verklaart de 52-jarige coach de reden van zijn vertrek in Duitse media. 'Maar ik kan mijn job niet uitoefenen in een land waarvan de leider verantwoordelijk is voor een aanval in het hart van Europa. Ik kan in Moskou niet op een trainingsveld staan, wetende dat enkele kilometers verderop bevelen gegeven worden die enorm veel mensen een hoop ellende bezorgen.'

Gisdol was sinds oktober trainer van Lokomotiv Moskou. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer Hoffenheim, HSV en FC Köln.

Assistent-trainer Andriy Voronin heeft per direct afscheid genomen van Dinamo Moskou. 'Ik zie geen mogelijkheid om in een land te blijven dat met een leger onze steden en inwoners aanvalt', zei de oud-voetballer van de nationale ploeg van Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.