Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund haalt Witsel weg uit China

Dortmund haalt Witsel weg uit China

6 aug 2018, 16:57

DORTMUND (ANP/DPA) - Axel Witsel keert terug op de Europese voetbalvelden. De 29-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Borussia Dortmund. Witsel sloot maandag aan bij de Duitse club en ondertekent een contract voor vier jaar. ,,Axel beschikt over veel internationale ervaring en straalt rust uit'', zei technisch directeur Michael Zorc. ,,Zo'n speler als hij hadden we nog niet in onze selectie.''

Dortmund betaalt zo'n 20 miljoen euro om Witsel over te nemen van de Chinese club Tianjin Quanjian. De 96-voudig international van de 'Rode Duivels' verhuisde begin vorig jaar van Zenit Sint-Petersburg naar China, waar hij een lucratief contract ondertekende. Witsel kwam eerder uit voor Standard Luik en Benfica. Hij pakte deze zomer met België brons op het WK in Rusland.

Dortmund versterkte zich deze zomer ook al met onder anderen Thomas Delaney, Achraf Hakimi en Marwin Hitz.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.