Terug

Volg Vandaag Inside

Donny van de Beek rest van seizoen uitgeschakeld door zware blessure

Donny van de Beek rest van seizoen uitgeschakeld door zware blessure

13 jan 2023, 15:15

Het seizoen zit er op voor Donny van de Beek, zo bevestigt Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie. Van de Beek raakte dinsdag zwaar geblesseerd na een tackle van voormalig Feyenoorder Marcos Senesi.

Van de Beek mocht tegen Bournemouth van Ten Hag weer eens aan de aftrap verschijnen. Het was pas zijn tweede basisplaats van dit seizoen in de Premier League. Na een botsing met Senesi viel de 25-jarige middenvelder uit met een blessure aan zijn rechterknie.

"Het is verschrikkelijk wanneer je door zo'n tackle een vervelende blessure oploopt tijdens het seizoen", zei Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de Manchester derby. Hij sloot af met een positieve noot: "Maar op de lange termijn ziet het er goed uit. Hij zal weer terug zijn voor de start van het voorseizoen".

Weghorst nog niet inzetbaar

Ten Hag denkt dat Wout Weghorst nog niet kan spelen zaterdag. De verwachting is dat zijn transfer vrijdag wereldkundig gemaakt wordt. "Maar hij is niet beschikbaar voor de derby van Manchester." De stadgenoten treffen elkaar zaterdag vanaf 13.30 uur op Old Trafford. Begin oktober verloor Ten Hag met United met 6-3 bij City. De Noorse spits Erling Haaland maakte toen een hattrick voor de thuisclub.

"We moeten onszelf op het veld bewijzen", aldus Ten Hag. "De vorige keer ging dat niet goed, we moeten het zaterdag beter doen. We kijken ernaar uit. We moeten moedig zijn en met geloof voetballen."

Manchester United heeft de laatste acht officiële wedstrijden gewonnen. De laatste nederlaag dateert van begin november tegen Aston Villa (3-1). In de Premier League heeft de ploeg van Ten Hag 4 punten minder dan City, dat tweede staat achter Arsenal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.