Terug

Volg Vandaag Inside

Doelman Scherpen vervangt geblesseerde Krul bij Oranje

Doelman Scherpen vervangt geblesseerde Krul bij Oranje

6 juni 2022, 11:46

Doelman Kjell Scherpen is door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie van Oranje gehaald. Hij is de vervanger van Tim Krul (34), die zondag tijdens de training een blessure heeft opgelopen en het trainingskamp inmiddels heeft verlaten.

De 22-jarige Scherpen, die bij de Engelse club Brighton & Hove Albion speelt, wordt overgeheveld van Jong Oranje. Hij traint maandag al mee met Oranje. Scherpen heeft vijftien keer meegedaan bij Jong Oranje, maar hij deed nog nooit mee bij het Nederlands elftal.

Scherpen speelde van 2019 tot 2021 bij Ajax, waar hij niet wist door te breken. Hij verhuisde naar Engeland, waar hij onder contract staat bij Brighton. Die club verhuurde hem sinds begin dit jaar aan het Belgische Oostende.

Woensdag komt Oranje weer in actie, in Cardiff is Wales de tegenstander in de Nations League. De KNVB meldt dat Vincent Janssen, die afgelopen weekend trouwde, dinsdag arriveert in Zeist. De aanvaller van de Mexicaanse club Monterrey reist niet af naar Wales, maar werkt in Nederland een aangepast trainingsprogramma af. Daardoor gaat Oranje met 24 spelers richting Cardiff.

Zaterdag is Polen de tegenstander en volgende week dinsdag opnieuw Wales. Beide duels worden in Rotterdam gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.