Terug

Volg Vandaag Inside

'Dirk Kuijt is in een paar weken gedegradeerd tot een soort Clown Bassie’

'Dirk Kuijt is in een paar weken gedegradeerd tot een soort Clown Bassie’

3 okt 2022, 15:50

ADO Den Haag beleeft onder Dirk Kuijt een uiterst teleurstellende start van het seizoen. Na 9 wedstrijden staat de ploeg van Kuijt op de 17e plek in de Keuken Kampioen Divisie. Ronald Waterreus ziet dat de status van de 104-voudig international van Oranje in een aantal weken drastisch is veranderd. 

“In nauwelijks een paar weken tijd is Kuijt van ultieme volksheld gedegradeerd tot een soort Clown Bassie’, schrijft Waterreus in zijn column voor De Limburger. “Een man om wie ‘we’ stiekem gniffelen wanneer hij na wéér een verloren wedstrijd met ADO zijn volledige voorraad clichés de lucht inblaast. Voor wie we amper medelijden voelen wanneer de fans van zijn club met witte zakdoekjes zwaaien of hem, zoals onlangs, tijdens een training komen opzoeken. Een pijnlijke tragiek is het. Waar het gros van Nederland hoopt dat Ruud van Nistelrooij het bij PSV op de rails krijgt, wordt om Dirk vooral geschamperd.”

Waterreus had veel respect voor de voetballer Dirk Kuijt, omdat hij stapje voor stapje steeds verder klom en zo meer dan het maximale uit zijn mogelijkheden heeft gehaald. “Maar juist in dat laatste schuilt voor mijn gevoel een paradox. De trainer Kuijt voelt zich blijkbaar wel te groot om eerst een serieus aantal jaren ervaring op te doen bij Quick Boys of het beloftenteam van pak ‘m beet FC Utrecht."

“Misplaatste zelfoverschatting is het van iemand die als voetballer juist de kracht van de zorgvuldige carrièreplanning belichaamde", vervolgt de columnist. "Dat alles bij elkaar maakt zijn tamelijk uitzichtloze positie in Den Haag zo ongemakkelijk. Als Dirk Kuijt trouw was gebleven aan de voetballer Dirk Kuijt, had hij zich dit leed allemaal kunnen besparen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.