Terug

Volg Vandaag Inside

'Eerste uitzending van De Oranjezomer verdient een plekje in de nationale geschiedenisboeken'

'Eerste uitzending van De Oranjezomer verdient een plekje in de nationale geschiedenisboeken'

4 juli 2023, 14:13

Angela de Jong zag dat er maandagavond bij de eerste uitzending van De Oranjezomer iets revolutionairs gebeurde op televisie. Dat schrijft ze in haar column voor het Algemeen Dagblad.

"Ik heb op deze plek vaak genoeg kritiek op SBS 6 en de keuzes van John de Mol, maar het is wél de enige zender die de hele zomer een talkshow op de been houdt," aldus Angela. "Op1 stopt tijdelijk, Jinek/Beau/Renze/Humberto*(doorhalen wat niet van toepassing is) gaat met vakantie."

"En er is nog een reden waardoor deze uitzending van De Oranjezomer een plekje verdient in de nationale geschiedenisboeken: alle deskundigen waren vrouw," gaat de televisiecolumniste verder. "Noa Vahle zat er voor de voetbal en sport in het algemeen, Leontien van Moorsel voor de Tour de France, Merel Ek voor de politiek. En dan ook nog een vrouwelijke presentatrice."

"Mijn feministische hart zwol op. Niet voor mezelf. Maar voor meiden als mijn dochter van 16 die graag de sportjournalistiek in wil en ziet dat het steeds normaler wordt dat ook vrouwen zich roeren en serieus worden genomen. Zonder dat er een aparte ‘vrouwentalkshow’ hoeft te worden opgetuigd, die dan over dickpics en de overgang gaat en vol zit met aanstellerige types die na één keer denken dat ze de nieuwe Johan Derksen zijn."

"Iedereen was gewoon zichzelf daar aan de tafel of bar bij Hélène en deed zijn werk. Daardoor was het tóch een schitterende zomeravond," besluit Angela.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.