Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis houdt Lyon in Champions League

Memphis houdt Lyon in Champions League

11 dec 2019, 00:05

Memphis Depay heeft een hoofdrol vervuld voor zijn ploeg Olympique Lyon in de Champions League. De Franse club leek in de afsluitende thuiswedstrijd tegen RB Leipzig op weg naar een volledige uitschakeling op het Europese toneel. De gelijkmaker van de Nederlandse aanvoerder in de 82e minuut veranderde alles voor de thuisclub. Met 2-2 verzekerde Lyon zich achter Leipzig alsnog van de tweede plek in groep G, goed voor overwinteren in de Champions League.

Olympique moest ook Benfica dankbaar zijn. De Portugese ploeg versloeg op eigen veld FC Zenit met 3-0. Daardoor eindigde Benfica als derde in de poule en werd de Russische club als nummer vier de grote verliezer.

Leipzig leidde in Lyon bij de rust met 2-0 dankzij twee benutte strafschoppen. Emil Forsberg en Timo Werner schoten raak. Na de pauze kwam Lyon, met ook Kenny Tete in het basisteam, via Houssem Aouar op 1-2 waarna Depay met een bekeken schot in de verre hoek voor de kapitale gelijkmaker zorgde.

Voor Benfica kwamen Franco Cervi, Pizzi (strafschop) en Sardan Azmoun (eigen doel) tot scoren. FC Zenit moest vanaf de 56e minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor Douglas Santos.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.