Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt beoordeeld met een 10: 'Had veel weg van Chiellini'

De Ligt beoordeeld met een 10: 'Had veel weg van Chiellini'

27 juni 2020, 11:30

Sinds de herstart van de Serie A kan Matthijs de Ligt bij Juventus rekenen op positieve kritieken. Ook na de 4-0 overwinning op Lecce zijn de Italiaanse media weer lyrisch over de Nederlander.

De oud-Ajacied stond voor de vierde keer op rij in de basis bij Juventus en hield met partner Leonardo Bonucci voor de vijfde achtereenvolgende keer de nul. Vrijdagavond pikte De Ligt zelfs zijn doelpunt mee in de slotfase van de wedstrijd.

La Gazzetta dello Sport stelt dat de 20-jarige mandekker al voor de coronastop een stijgende lijn had ingezet en sinds de herstart hiermee doorgaat. 'Met zijn doelpunt heeft hij dat ook bevestigd tegenover de fans', schrijft de sportkrant. De Ligt heeft zich daarnaast ontwikkeld op het gebied van timing en zekerheid. 'Dat zijn precies de dingen waardoor hij in de eerste paar maanden overlopen werd op planeet Juve. Het wordt vaak vergeten dat we het hier hebben over een jongen uit 1999. Hij heeft geleidelijk zelfvertrouwen opgebouwd en is nu een zekerheidje.'

Ook Il Messaggero is positief gestemd over De Ligt en deelt als rapportcijfer een zeven uit. 'Hij heeft zijn draai gevonden en is van toegevoegde waarde in de verdediging die sinds de herstart geen doelpunt meer tegen heeft gekregen. Zijn doelpunt is de bekroning op een geweldig optreden.'

De international van Oranje ontvangt van Corriere della Sera ook een zeven. 'De Ligt ontwikkelt zich steeds verder als een leider in de verdediging.'

Giancarlo Marocchi, oud-middenvelder van Juventus, analyseerde namens Sky Italia het duel met Lecce. De Italiaan is vol lof over het centrale verdedigingsduo van De Ligt en Bonucci en beoordeelt ze met een tien. 'Ze benaderden deze wedstrijd alsof ze tegen Real Madrid speelden. De Nederlander had veel weg van Chiellini. Hij ging vol voor het veroveren van de bal. De superieure manier waarop Juve speelt en niets te duchten heeft van de tegenstander, heeft veel te maken met die twee die achterin staan.'

René zag dat De Ligt voor de winterstop wel erg veel op de grond lag tijdens wedstrijden. Volgens René wilde de verdediger zich te veel bewijzen in zijn eerste half jaar bij Juventus. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.