Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer geniet van Oranje maar wijst ook op belang van doelsaldo

De Boer geniet van Oranje maar wijst ook op belang van doelsaldo

27 mrt 2021, 22:12

Bondscoach Frank de Boer hoefde niet lang na te denken welke uitslag de krachtsverschillen tussen het Nederlands elftal en Letland het beste had vertaald. "Ik denk dat we hier met 8-0, of misschien 8-1 hadden moeten winnen", zei hij.

Nederland scoorde slechts tweemaal uit 35 doelpogingen en verloor meer terrein op Turkije, dat Noorwegen (3-0) versloeg. "Wij weten ook dat deze kwalificatiepoule op doelsaldo beslist kan worden", zei De Boer. "We hebben ons zelf in voeten geschoten. Maar de jongens schieten niet voor niets op de lat."

"Ik heb echt genoten hoe we hebben gespeeld", zei De Boer. "We speelden met zoveel energie. Bijna iedere aanval was dreigend. Dat was heel mooi om te zien. Maar het was wel frustrerend voor mij om langs de lijn te zien dat de bal er steeds niet in ging."

"Maar ik vond de ene aanval van ons nog mooier dan de andere", vervolgde de bondscoach van Oranje. "Dan weer vanaf rechts, dan weer vanaf links en dan weer door het midden. Maar die bal ging er maar niet in. Je hebt soms van die wedstrijden. Ik denk dat het botte pech was. Dan stond de keeper weer in de weg, dan stond er weer een verdediger op de doellijn. Ik kan me niet herinneren dat we in mijn tijd als speler zo dominant zijn geweest tegen een ploeg als Letland."

De Boer wisselde in de slotfase Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Beide spelers gingen zichtbaar teleurgesteld naar de kant. "Memphis ging normaal van het veld", zei De Boer. "Hij was alleen teleurgesteld dat hij niet had gescoord. Wijnaldum zag ook dat hij steeds kansen kreeg. Hij had het gevoel dat hij nog kon scoren, Maar we doen het niet met 11 man. We zijn nu met 24 man. En die moeten allemaal het gevoel hebben dat ze erbij horen. Dat hoort ook bij een teamproces. Daarbij heeft Wijnaldum ook heel veel gespeeld bij Liverpool."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.