Terug

Volg Vandaag Inside

Dallinga opnieuw gelinkt aan Oranje: 'Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau heb'

11 nov 2023, 12:36

De roep om Thijs Dallinga bij het Nederlands elftal wordt steeds groter. De spits van Toulouse FC heeft nog geen contact gehad met bondscoach Ronald Koeman, maar is ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om in Oranje te komen.

De Groninger was afgelopen donderdag in het Europa League-duel met Liverpool nog trefzeker en maakte dit seizoen in totaal zes doelpunten in vijftien wedstrijden. Het doelpunt van Dallinga kijk je terug in de video bovenaan deze pagina.

"Ik merk dat ik steeds beter word", vertelt Dallinga tegenover het Dagblad van het Noorden. "Je went aan wedstrijden spelen op het hoogste niveau tegen topclubs, groeit vanzelf mee met de intensiteit en alles wat op dit level wordt gevraagd. Ik ben inmiddels een heel andere voetballer geworden dan bij FC Groningen of toen ik Nederland twee jaar geleden achter me liet als topscorer van de eerste divisie bij Excelsior."

Dallinga heeft vooralsnog niets gehoord van bondscoach Ronald Koeman. "Nee, ik heb nog niets gehoord, maar ik krijg wel wat dingetjes doorgestuurd vanuit Nederland", vervolgt Dallinga. "Ik denk dat ik op de goede weg ben. Ik ben er wel van overtuigd dat ik het niveau heb of dat ik het ga halen. Uiteindelijk moet ik het blijven laten zien in wedstrijden zoals afgelopen week."

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet gevoel heb dat ik dichterbij kom, maar ik ben natuurlijk niet degene die de namen op papier zet", gaat Dallinga verder. "Ik heb daar geen invloed op. Ik ben afhankelijk van de mensen die daarover beslissen. Zelf moet ik gewoon zorgen dat ik goed presteer, zodat ze op den duur niet meer om me heen kunnen. We zullen zien wanneer het moment daar is", aldus de 23-jarige Dallinga.

Bekijk hieronder de samenvatting terug van Toulouse FC - Liverpool, een wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, gespeeld op donderdag 9 november.

SAMENVATTING: Toulouse FC - Liverpool (Groepsfase Europa League)
2:45
SAMENVATTING: Toulouse FC - Liverpool (Groepsfase Europa League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.