Terug

Volg Vandaag Inside

Contract Lars Veldwijk wordt vooralsnog niet ontbonden na rijden onder invloed

Contract Lars Veldwijk wordt vooralsnog niet ontbonden na rijden onder invloed

8 aug 2023, 11:38

Lars Veldwijk wordt na het rijden onder invloed vooralsnog niet ontslagen door Suwon City. De Zuid-Koreaanse club gaat in eerste instantie niet over tot een ontbinding van een contract, maar het is nog niet uitgesloten dat hij alsnog bestraft wordt voor zijn rijgedrag.

Veldwijk is maandagochtend rond 04.00 uur gearresteerd in Seoul. Volgens lokale politie was de hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hoog was, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Suwon City spreekt in een verklaring van een van een ‘onvergeeflijke daad’ van Veldwijk: “We hebben de Koreaanse voetbalbond op de hoogte gebracht en zijn van plan om maatregelen te nemen. We buigen ons hoofd in verontschuldiging voor het veroorzaken van bezorgdheid bij de fans die Suwon FC en Lars altijd hebben gesteund en liefgehad.”

Veldwijk is door zijn actie tijdelijk uit de selectie gezet en zal niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Zijn contract is echter vooralsnog niet ontbonden, omdat dit volgens de Zuid-Koreaanse club niet helpt om eventuele herhaling te voorkomen. Donderdag neemt Suwon City een definitieve beslissing als duidelijk wordt welke straf de K League hem zal opleggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.