Terug

Volg Vandaag Inside

CIDI wil excuses Feyenoord voor muurschildering Berghuis

CIDI wil excuses Feyenoord voor muurschildering Berghuis

26 juli 2021, 09:36

Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat Feyenoord excuses aanbiedt voor een muurschildering waarop de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis is afgebeeld als slachtoffer van de Holocaust. De afbeelding was te zien in Rotterdam en is vermoedelijk gemaakt door fans van Feyenoord. De gemeente heeft de muurschildering al verwijderd.

De Rotterdamse club heeft de schildering al afgekeurd en zegt uit te zoeken of de daders een stadionverbod kunnen krijgen. CIDI heeft in een open brief aangegeven aangifte te gaan doen tegen de makers, die overigens nog niet zijn gevonden. De organisatie noemt dit "een nieuw dieptepunt in voetballand".

Dat Feyenoord onderzoekt of er stadionverboden kunnen volgen, noemt CIDI een goed signaal. De organisatie stelt voor om ook een reis naar Auschwitz of het Anne Frank Huis aan te bieden, "opdat men zich de ernst van de problemen realiseert en begrijpt". "Het mag niet zo zijn dat uw club, met haar rijke historie, wordt misbruikt voor het reinste antisemitisme." CIDI zegt graag in gesprek te willen treden met Feyenoord.

Berghuis was aanvoerder van Feyenoord en koos onlangs voor een overstap naar Ajax. De transfer naar de rivaal is bij veel fans van Feyenoord niet goed gevallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.