Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts over mogelijke Ajax-aankoop: 'Morele kompas volgen en hem niet contracteren'

Chris Woerts over mogelijke Ajax-aankoop: 'Morele kompas volgen en hem niet contracteren'

26 juli 2023, 19:39

De interesse van Ajax in de 23-jarige Russisch-Armeense middenvelder Eduard Spertsyan van het Russische Krasnodar zorgt voor de nodige ophef. Oud-voetballer Evgeniy Levchenko vindt dat de Amsterdammers zo indirect de oorlog financieren, waar ook Chris Woerts zich in kan vinden.

"Het grappige is dat PSV vorig jaar Guus Til voor vijf miljoen euro heeft overgenomen van Spartak Moskou en toen heb ik er niemand over gehoord", begint Chris bij NPO Radio 1. "Dus het is een beetje meten met twee maten. En omdat Ajax het nu is wordt er ophef over gemaakt. Maar ik denk dat dit geen besluit is vanuit de techniek. De techniek draagt een speler voor en boven een bepaald bedrag moet de RvC van Ajax toestemming geven."

Chris vindt dat de uiteindelijke keuze bij de RvC van Ajax ligt. "Gezien de ophef vandaag zullen ze zich wel achter de oren krabben. Als het juridisch klopt en de technische staf en de trainer willen hem per se hebben en die zeggen: 'Hij is cruciaal voor de toekomst van Ajax'. Dan wordt het natuurlijk lastig om nee te zeggen tegen een technische staf. Maar Peer Eringa (voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, red.) kennende, zal hij denk ik met zijn collega's van de RvC niet snel toestemming geven."

"We moeten ons niet in deze discussie mengen", vervolgt de sportmarketeer. "Ik denk dat we ons morele kompas moeten volgen en in dit geval hem niet moeten contracteren. Maar dat is aan Ajax en de RvC. Je support indirect Poetin en dat is een ethische kwestie. De ethiek gaat altijd voor het geld", aldus Chris.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.