Terug

Volg Vandaag Inside

Chelsea boekt belangrijke zege in strijd om Champions League-plek

Chelsea boekt belangrijke zege in strijd om Champions League-plek

8 mrt 2021, 22:21

Chelsea heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om een plek bij de beste vier in de Premier League en daarmee plaatsing voor de Champions League. De Londense club won op het eigen Stamford Bridge met 2-0 van Everton.

Door de zege vergrootte nummer 4 Chelsea het gat met Everton, dat vijfde staat, tot 4 punten. Everton heeft nog wel een duel tegoed.

Chelsea kwam na een half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Ben Godfrey. De verdediger van Everton veranderde een inzet van Mason Mount van richting en de bal verdween ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Halverwege de tweede helft kwam Chelsea via een penalty op 2-0. Jorginho benutte de strafschop die was toegekend na een overtreding van Everton-keeper Jordan Pickford op Kai Havertz.

Hakim Ziyech bleef bij Chelsea, dat onder trainer Thomas Tuchel nog ongeslagen is, de hele wedstrijd op de bank. Tuchel nam het eind januari over van Frank Lampard en zat sindsdien bij elf wedstrijden op de bank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.