Terug

Volg Vandaag Inside

Carlo Ancelotti moet voor Spaanse rechter verschijnen vanwege belastingontduiking

Carlo Ancelotti moet voor Spaanse rechter verschijnen vanwege belastingontduiking

12 juli 2023, 18:14

Carlo Ancelotti moet voor de Spaanse rechter verschijnen. De trainer van Real Madrid zou in 2014 de belasting voor 386.361 euro hebben ontdoken. Ancelotti zou wel belasting over zijn salaris hebben betaald, maar volgens een rechter heeft hij andere inkomsten niet opgegeven.

Echter is het niet de eerste keer dat er in de voetballerij belasting wordt ontdoken in Spanje. Zo kreeg Ronaldo in 2019 een boete van 18,8 miljoen euro, omdat hij zijn imagorechten en reclame-inkomsten naar een belastingparadijs had geluisd en moet Lionel Messi in totaal 370 miljoen euro aan belastingen betalen over zijn megasalaris bij FC Barcelona.

Ancelotti coachte Real Madrid tussen 2013 en 2015 en keerde twee jaar geleden terug naar de Spaanse topclub. Hij zou in 2024 na zijn contract bij Real Madrid aan de slag kunnen als bondscoach van Brazilië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.