Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Carel Eiting maakt definitief overstap van FC Volendam naar FC Twente

31 aug 2023, 21:36

Carel Eiting heeft zijn transfer naar FC Twente te pakken. Dat meldt ESPN. FC Volendam moest de middenvelder naar De Tukkers laten gaan, nadat de arbitragecommissie van de KNVB Eiting in het gelijk had gesteld in het geschil met de Volendammers.

De 25-jarige Eiting stond twee weken geleden ook al voor de arbitragecommissie, die toen oordeelde dat FC Volendam niet hoefde mee te werken aan een transfer naar FC Twente. In het vonnis van de zaak gaf de arbitragecommissie ook aan dat alle betrokken partijen alsnog moesten proberen tot overeenstemming te komen binnen de door de arbitragecommissie aangegeven bandbreedte.

FC Twente en Eiting zijn er echter niet uitgekomen met FC Volendam. De voetballer restte volgens zijn advocaat Frans de Weger geen andere mogelijkheid dan de kwestie met spoed opnieuw aan de arbitragecommissie van de KNVB voor te leggen, aangezien hij na alles wat er al is voorgevallen geen reële mogelijkheid meer zag om er met FC Volendam uit te komen.

Eiting verschilde al langer van mening met de clubleiding van Volendam over de financiële voorwaarden voor een transfer. De club uit de Eredivisie lichtte vorige maand een optie in het contract van de voormalige Ajacied, waardoor FC Volendam meent dat hij tot de zomer van 2025 vastligt. Dat gebeurde kort nadat FC Twente zich had gemeld voor Eiting.

De middenvelder beriep zich daarbij op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule, waardoor hij voor zo'n 400.000 euro zou mogen vertrekken. FC Volendam wilde echter meer geld zien, naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro. Volgens NH Sport ontvangt Volendam nu een transfersom van 1 miljoen euro.

Zondag staat FC Volendam - FC Twente op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.