Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax kruipt door oog van de naald tegen hekkensluiter Volendam

Ajax kruipt door oog van de naald tegen hekkensluiter Volendam

8 okt 2022, 18:25

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met veel moeite gewonnen. De kampioen verspeelde tegen de hekkensluiter van de Eredivisie bijna een voorsprong van 3-0 (3-2). Davy Klaassen zorgde pas in blessuretijd voor opluchting met de 4-2.

Dusan Tadic, Calvin Bassey en invaller Brian Brobbey bezorgden de bezoekers uit de hoofdstad een op het oog comfortabele voorsprong. Maar Ajax kwam in de slotfase toch nog in de problemen na doelpunten van Lequincio Zeefuik en Carel Eiting. Henk Veerman zag zijn gelijkmaker vlak voor tijd afgekeurd. De spits stond net buitenspel voordat hij doel trof.

Ajax vierde de eerste zege na vier duels in de Eredivisie en Champions League. Trainer Alfred Schreuder liet dezelfde spelers aan de aftrap verschijnen als dinsdag tegen Napoli (1-6). Hij gunde ze een kans op eerherstel, maar liet wel enkele voetballers op anders posities spelen. Ajax kwam in de problemen in Volendam nadat Schreuder vijfmaal had gewisseld.

Ajax is weer koploper van de Eredivisie. AZ volgt op 2 punten, maar speelt zondag nog een uitduel met FC Utrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.