Terug

Volg Vandaag Inside

Boze PSV-fans bezoeken woning burgemeester Femke Halsema: 'Je zoon is crimineel'

Boze PSV-fans bezoeken woning burgemeester Femke Halsema: 'Je zoon is crimineel'

5 nov 2022, 11:15

Een groep PSV-supporters heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bezoek gebracht aan de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Komende zondag 6 november spelen de Eindhovenaren in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Aanhangers van PSV zijn echter niet welkom. Daartoe had Halsema in augustus besloten na eerdere ongeregeldheden van Brabantse supporters rondom het duel om de Johan Cruijff Schaal. Zo zouden er antisemitische spreekkoren zijn geuit.

Als reactie daarop zijn enkele PSV-supporters afgereisd naar Amsterdam. Niet naar de ArenA, maar naar de woning van Halsema. Uit beelden op sociale media blijkt dat de fans een spandoek hebben opgehangen (zie onderstaand).

Op het doek valt een kleine taalfoutje te lezen (wordt in plaats van word). Bronnen melden echter aan het Eindhovens Dagblad dat het gaat om een bewuste keuze. "Om te accentueren dat voetbalsupporters niet overal als bijster snugger worden gezien."

De tweede zin op het doek verwijst naar een incident in 2019, toen de 15-jarige zoon van Halsema werd aangehouden met een onklaar wapen. Het wapen bleek later van de man van Halsema - Robert Oey - te zijn. Het Openbaar Ministerie legde hem vervolgens een taakstraf op van 40 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.