Terug

Volg Vandaag Inside

Bournemouth-speler besmet met Covid-19

Bournemouth-speler besmet met Covid-19

24 mei 2020, 14:00

Een speler van de Engelse voetbalclub Bournemouth is besmet met het coronavirus. De ploeg van Oranje-international Nathan Aké meldde dat één van de spelers bij de tweede testronde positief heeft getest. Bournemouth wil niet zeggen om wie het gaat.

De betreffende voetballer blijft in ieder geval een week in thuisisolatie en wordt dan opnieuw getest. De twintig clubs uit de Premier League zijn afgelopen week weer voorzichtig begonnen met trainen. Dat gebeurt voorlopig in kleine groepjes. Twee keer per week wordt iedereen getest.

De eerste testronde onder 748 spelers en stafleden leverde zes besmettingen op, waarvan de helft bij Watford (één speler, twee stafleden). Bij de tweede ronde kwamen daar nog twee positieve gevallen bij, bij twee verschillende clubs. Eén daarvan is bij Bournemouth, zo werd zondag duidelijk. In deze ronde zijn bijna duizend mensen getest.

De Premier League ligt stil sinds 13 maart. Het streven is de competitie ergens in juni te hervatten. Bournemouth staat net onder de degradatiestreep, op de achttiende plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.