Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp waarschuwt Belgische bondscoach: ‘Dat wordt heel interessant!’

Boskamp waarschuwt Belgische bondscoach: ‘Dat wordt heel interessant!’

2 juli 2021, 10:32

Jan Boskamp ziet de ontmoeting tussen België en Italië in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal vrijdag in München met vertrouwen tegemoet. Volgens Boskamp, inwoner van België, heeft de ploeg van bondscoach Roberto Martínez genoeg kwaliteit om de volgende ronde van het toernooi te bereiken. 

‘Wat vooral belangrijk is, is dat België zijn niveau opkrikt’, zegt de analist in gesprek met Het Belang van Limburg. ‘Tegen Denemarken werd je gered door een goed kwartier van Kevin (De Bruyne, red.) en ook tegen Portugal had je niet te klagen. Maar je hebt genoeg wapens om het af te maken.’

Bij de Belgen zijn sterspelers Kevin De Bruyne (enkel) en Eden Hazard (hamstrings) onzeker. Boskamp denkt echter dat het tweetal toch van de partij zal zijn. ‘Ik zou er niet van opkijken als ze gewoon starten. Kevin kan met een inspuiting normaal wel meedoen, maar zo’n hamstringblessure zoals Eden heeft is toch niet gezond, hoor. Ik vind het twijfelgevalletjes. Mogelijk kan je ze later in de match brengen. Mochten de Kev en Eden toch niet kunnen meedoen, kan je terugzakken en de Italianen de bal geven. Romelu weet wel raad met de ontstane ruimte.

Boskamp verwacht ook wisselingen in het team van Italië-Bondscoach Roberto Mancini. ‘Ik verwacht Chiesa – heerlijke speler maar kop in de grond - in de ploeg voor Berardi. Verratti zou weleens plaats kunnen ruimen voor Locatelli’, aldus de voorspelling van Boskamp, die België waarschuwt voor één gevaarlijke man aan Italiaanse kant: ‘Spinazzola. Hij heeft een heel goede wisselwerking met Insigne. Je speelt nu ook nog eens tegen dubbele flanken en dat wordt héél interessant. Net als de slag op het middenveld. Ik verwacht een heerlijke partij.’

De kwartfinale in München begint vrijdag om 21.00 uur.

Bron: Het Belang van Limburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.