Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp over De Klassieker: 'Ik heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden'

Boskamp over De Klassieker: 'Ik heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden'

24 sep 2023, 12:27

Jan Boskamp laat zich in gesprek met het Algemeen Dagblad uit over De Klassieker van zondagmiddag. "Feyenoord - Ajax is gewoon een heel aparte wedstrijd, waar heel veel bij komt kijken"

Volgens Boskamp zijn het geweldige tijden voor hem als Feyenoord-supporter. “Als je ziet hoe we de afgelopen weken spelen, de snelheid, positiewisselingen, combinaties… Dat heb ik echt een hele tijd niet gezien bij Feyenoord. Het is echt puur genieten. De eerste wedstrijden waren wat minder, maar nu loopt het weer als een trein”, zegt hij met een brede grijns.

Het is volgens Boskamp echter geen uitgemaakte zaak dat de Rotterdammers winnen in Amsterdam. “Bij Ajax gaat het nu natuurlijk dramatisch. Ik kan er echt met m’n verstand niet bij dat ze alles in handen van die Duitse man leggen. Ik heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden, die worden hier natuurlijk strontziek van. Ik als Feyenoorder weet precies hoe ze zich nu voelen, wij hebben dit jarenlang gehad. Het kan gewoon echt niet wat daar allemaal gebeurt. Maar mijn Feyenoord-hart vindt dit natuurlijk minder vervelend. Zij mogen van mij best tweede worden, hoor. Achter ons, ja.”

Boskamp vindt het lastig om een voorspelling te doen van de wedstrijd. "Dit is een wedstrijd op zich. Zelfs als een van de twee op het tweede niveau speelt, kun je er vooraf weinig zinnigs over zeggen. Feyenoord - Ajax is gewoon een heel aparte wedstrijd, waar heel veel bij komt kijken. Als ik honderd procent zeker zou zijn dat Feyenoord zou winnen, zou ik wel naar de loterij gaan. Maar vooruit, ik voorspel een zege voor Feyenoord. Ik hoop 0-2, al zeg ik dat heel voorzichtig.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.