Terug

Volg Vandaag Inside

Bolt betwijfelt of fikser mensen oplichtte: 'Vela dacht ook dat hij iemand juist koppelde'

Bolt betwijfelt of fikser mensen oplichtte: 'Vela dacht ook dat hij iemand juist koppelde'

12 okt 2022, 20:29

Spoorloos-presentator Derk Bolt blijft geloven in fixer Edwin Vela, die voor het programma van KRO-NCRV een aantal deelnemers in Colombia niet aan de juiste biologische familie heeft gekoppeld. In de talkshow Khalid & Sophie verdedigt Bolt zijn contactpersoon in Zuid-Amerika.

De ophef rondom Spoorloos ontstond door een uitzending van misdaadjournalist Kees van der Spek, die in zijn programma Oplichters Aangepakt aantoonde dat er mensen in Colombia door een frauduleuze tussenpersoon aan de verkeerde biologische ouders zouden zijn gekoppeld.

"Ik trek de uitzending van Kees van der Spek niet in twijfel, ik trek in twijfel dat deze man (Vela, red.) iemand opgelicht heeft", reageert Bolt woensdagavond op de vraag of hij de uitkomst van de mismatches in twijfel trekt. "Edwin Vela dacht ook dat hij iemand aan de juiste persoon had gekoppeld."

Volgens Bolt kan het - net zoals in de medische wereld - voorkomen dat er een mismatch is. "Het is heel tragisch als er een mismatch is, maar sommige dingen kan je niet voorkomen. Die foutmarge mag je hebben", vindt hij. De presentator benadrukt daarbij dat het dramatisch is voor degenen die het betreft, maar "je komt niet om fouten heen, die worden overal gemaakt. Ik wil niemand vrijpleiten, maar je kan best om de tuin geleid worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.