Terug

Volg Vandaag Inside

Boete én waarschuwing voor FC Barcelona

Boete én waarschuwing voor FC Barcelona

20 dec 2019, 19:01

FC Barcelona moet een boete van 1500 euro betalen omdat supporters voorwerpen op het veld gooiden tijdens het duel van woensdag in Camp Nou met Real Madrid. Daarnaast heeft de Spaanse voetbalbond een waarschuwing gegeven, die de Catalaanse club vermoedelijk meer vrees inboezemt dan de niet al te hoge boete. Bij een volgende 'overtreding van ernstige aard', zoals de bond het gooien van de voorwerpen betitelt, loopt Barcelona de kans dat stadion Camp Nou dicht moet.

De 'Clásico' eindigde in 0-0, maar werd in de 55e minuut kort onderbroken toen vanaf de tribunes gele opblaasballen op het veld werden gegooid. Het was een protest tegen het gevangennemen van een aantal Catalaanse leiders in de onafhankelijkheidsstrijd.

Het duel tussen de twee Spaanse voetbalgrootmachten stond oorspronkelijk voor 26 oktober op de agenda. Door de grote onrust destijds door massademonstraties in Barcelona, werd de wedstrijd uitgesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.