Terug

Volg Vandaag Inside

Boek uitgebracht over extreme beveiliging John van den Heuvel

Boek uitgebracht over extreme beveiliging John van den Heuvel

15 nov 2022, 09:08

Een boek over John van den Heuvel en zijn leven onder zware bewaking is dinsdag verschenen. Het boek met de titel John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging is geschreven door zijn Telegraaf-collega Bert Dijkstra. In het boek geeft de 59-jarige Van den Heuvel een inkijkje in de inmiddels vijf jaar waarin hij leeft met zware bewaking.

In De Telegraaf van dinsdag zijn vier fragmenten uit het boek gedeeld. Daarin valt onder andere te lezen dat het maar goed is dat Van den Heuvel destijds niet naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai ging. "We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon - zodra jij daar als gast verschijnt - een aanslag op je willen plegen", krijgt de misdaadjournalist te horen van zijn vaste aanspreekpunt binnen het Openbaar Ministerie.

Een ander fragment gaat over een telefoontje dat Van den Heuvel krijgt van crimineel Greg Remmers. Ook valt te lezen hoe de misdaadjournalist reageerde toen hij hoorde van de aanslag op collega Peter R. de Vries.

Van den Heuvel, die ook op een dodenlijst zou staan van crimineel Ridouan Taghi, wordt sinds 2017 zwaar beveiligd. Doordat die beveiliging "zo professioneel is" durft hij zijn werk te blijven doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.