Terug

Volg Vandaag Inside

Bizarre slotfase! NEC - FC Volendam eindigt in gelijkspel na 3 goals in blessuretijd

Bizarre slotfase! NEC - FC Volendam eindigt in gelijkspel na 3 goals in blessuretijd

5 nov 2023, 16:53

NEC heeft na een spectaculaire slotfase met tien man een punt gepakt tegen FC Volendam. Na drie treffers in de blessuretijd eindigde het duel in 3-3. Koki Ogawa tekende namens de thuisploeg voor de gelijkmaker in de laatste seconden. NEC-middenvelder Elayis Tavsan kreeg in de 38e minuut zijn tweede gele kaart.

NEC staat na het gelijkspel op de tiende plaats met 10 punten. Volendam heeft 2 punten minder en klimt met het gelijkspel naar de zestiende plaats.

Voor aanvang van het duel was er ook vanuit de kant van Volendam aandacht voor Bas Dost, de spits van NEC die vorige week in elkaar zakte tijdens het duel met AZ. Bij afwezigheid van Dost keerde Ogawa terug in de basis en de Japanner liet zich meteen zien. Volendam-keeper Mio Backhaus leverde in de 6e minuut de bal zomaar in bij Tavsan, waarna Ogawa de 1-0 kon maken. Een tweede treffer van Ogawa werd afgekeurd om buitenspel.

Volendam, dat nog weinig had laten zien, kwam in de 34e minuut langszij via Robert Mühren. De spits knikte een voorzet George Cox op de lat, waarna hij zelf de rebound binnenkopte. De situatie van NEC werd er niet beter op, nadat Tavsan even later zijn tweede gele kaart kreeg. Milan de Haan, die eerder met een volley de lat had geraakt, tekende in de 78e minuut met een fraai schot voor de voorsprong van Volendam (1-2). NEC kwam na een benutte strafschop van Magnus Mattsson weer op gelijke hoogte in de blessuretijd (2-2), maar Calvin Twigt herstelde in de 5e minuut van de extra tijd de marge met een vrije trap. Ogawa vond vervolgens nog tijd om de gelijkmaker binnen te koppen, 3-3.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.