Terug

Volg Vandaag Inside

FA vervolgt Bernardo Silva om racistische tweet

FA vervolgt Bernardo Silva om racistische tweet

2 okt 2019, 14:27

Bernardo Silva moet vrezen voor een schorsing. De FA heeft besloten de middenvelder van Manchester City te vervolgen voor een tweet die hij op 22 september postte.

De 25-jarige Silva nam via Twitter ploeggenoot Benjamin Mendy in de maling. De Portugees plaatste een foto van Mendy als kind, met daarnaast als vergelijking een afbeelding van een donker mannetje, dat symbool staat voor een chocoladesnoepgoed. Er ontstond ophef en Silva werd racistisch genoemd. Hij noemde het "dollen met een vriend" maar besloot de tweet toch te verwijderen.

Pep Guardiola, de trainer van Bernardo Silva, nam het op voor zijn speler. "Er zijn genoeg voorbeelden van afbeeldingen met blanke mensen op een vergelijkbare foto", liet Guardiola eerder al optekenen. "De reactie van Mendy was duidelijk, ze zijn voortdurend grapjes aan het maken met elkaar."

Silva heeft tot 9 oktober de tijd om te reageren op de aanklacht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.