Berghuis leidt Feyenoord met 3-1 langs PSV

15 dec 2019, 17:31

Feyenoord heeft de crisis bij PSV zondag verder vergroot. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 van het elftal van trainer Mark van Bommel, die na deze nieuwe nederlaag moet vrezen voor zijn positie. PSV won eind september voor het laatst een competitiewedstrijd buiten Eindhoven. Na zeventien speelronden heeft de club al 20 verliespunten.

Steven Berghuis opende in de 19e minuut met zijn hoofd de score. De aanvaller zorgde in de 34e minuut uit een strafschop voor 2-0. PSV kreeg ook kansen, maar ging daar niet goed mee om.

De eerste kans voor Feyenoord na rust was ook direct raak. Berghuis benutte, na hands, in de 64e minuut opnieuw een strafschop. Even daarvoor was Donyell Malen bij PSV geblesseerd uitgevallen.

Invaller Gastón Pereiro verkleinde in de 84e minuut de achterstand met een fraaie treffer.

PSV staat nu op de vierde plaats. Feyenoord heeft nog 3 punten minder.

Johan ziet de centrale duo's van Feyenoord en PSV spelen: 'Gehandicaptenvoetbal'