Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische journalist en schrijver Hugo Camps (79) overleden

Belgische journalist en schrijver Hugo Camps (79) overleden

29 okt 2022, 00:00

De Belgische journalist, columnist en schrijver Hugo Camps is na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Knokke. Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws, waarvoor hij veel schreef, zaterdag bekendgemaakt. Camps, bekend om zijn scherpe pen en waarnemingen, portretteerde in zijn verhalen tal van grootheden uit de sport en politiek. In Nederland werkte hij onder meer voor het het opinietijdschrift Elsevier en NRC Handelsblad.

Camps werd enkele weken geleden opgenomen op de intensive care. Volgens HLN maakte hij zich over slechts één ding zorgen: "Is mijn laptop mee?", vroeg hij zijn vrouw Martine, in de vaste overtuiging vanuit het ziekenhuis door te gaan met zijn dagelijkse column in het sportkatern van de krant of een korte bijdrage op de voorpagina. Camps laat twee dochters uit een eerder huwelijk na en vier kleinkinderen.

De journalistieke carrière van Camps begon in de jaren zestig toen hij als oorlogsverslaggever in Het Belang van Limburg onder meer berichtte over de conflicten in Vietnam en Chili. In 1976 werd hij hoofdredacteur van de krant, een functie die hij tien jaar vervulde. Na zijn vertrek groeide de bourgondische Vlaming uit tot een fameus interviewer en columnist. Elsevier publiceerde tal van verhalen van zijn hand over beroemde voetballers, wielrenners en andere prominenten.

Camps liet het de laatste jaren niet bij korte, scherpzinnige stukjes, maar schreef regelmatig ook boeiende herinneringen na de dood van personen die hij goed had gekend. Zijn laatste aangrijpende vraaggesprek was met oud-Feyenoorder en voetbalanalist Jan Boskamp na het overlijden van diens kleinzoon eind vorig jaar. Camps, die bevriend was met Hugo Claus, heeft verscheidene boeken op zijn naam staan, vooral over voetbal en de wielersport.

Sport aan Tafel

Camps zat in het verleden aan tafel bij Sport aan Tafel met onder meer Johan Derksen en René van der Gijp en later ook in de eerste periode bij Voetbal Insite. Zo is terug te zien in de onderstaande beelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.