Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona verliest bijna 100 miljoen euro door coronacrisis

Barcelona verliest bijna 100 miljoen euro door coronacrisis

5 okt 2020, 16:01

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona heeft afgelopen seizoen bijna 100 miljoen euro verlies geleden. Volgens de club van trainer Ronald Koeman is dat volledig te wijten aan de gevolgen van het coronavirus. Barcelona zag de inkomsten met ruim 200 miljoen euro afnemen door de coronacrisis.

Ook de Spaanse competitie werd in maart stilgelegd vanwege Covid-19. In juni ging de bal weer rollen in La Liga, maar wel in lege stadions. Ook in het nieuwe seizoen blijven de Spaanse stadions vooralsnog leeg.

Zonder de coronacrisis had Barcelona naar verwachting de grens van 1 miljard euro aan inkomsten afgelopen seizoen ruim doorbroken. Nu bleef de teller steken op 855 miljoen. Het zorgde, ondanks een aantal flinke bezuinigingen en een 'salarisoffer' van de spelers, voor dieprode cijfers onder de streep. Het beoogde kleine plusje werd nu bijna 100 miljoen euro verlies.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.