Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona haalt talent bij MVV weg

Barcelona haalt talent bij MVV weg

26 aug 2019, 18:24

De 17-jarige verdediger Xavier Mbuyamba heeft een opvallende overstap gemaakt. Mbuyamba verruilt MVV voor FC Barcelona, waar hij gaat spelen in het hoogste juniorenteam. De 1,95 meter lange Limburger kwam vorig seizoen elf keer voor MVV in actie in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan drie keer als basisspeler. Hij maakte in Maastricht officieel deel uit van de selectie van Onder 19.

De jonge verdediger speelde zich bij MVV in de belangstelling van heel wat clubs. Zo ging Mbuyamba aan het einde van vorig seizoen een paar dagen naar Londen, om op proef mee te trainen bij Chelsea. Vanuit de eredivisie zouden onder meer FC Groningen en Heracles Almelo interesse in hem hebben gehad.

Het werd echter Barcelona, dat onlangs Patrick Kluivert aanstelde als hoofd van de beroemde jeugdopleiding La Masia. Mbuyamba poseert samen met Kluivert op de foto die de Catalaanse club maandag op Twitter zette. De verdediger beschikte bij MVV over een amateurcontract en dus krijgen de Limburgers geen transfersom voor hem. Met Frenkie de Jong (Ajax) en Ludovit Reis (FC Groningen) verhuisden eerder deze zomer al twee Nederlandse spelers naar de Spaanse kampioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.