Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona bindt talent Fati (17)

Barcelona bindt talent Fati (17)

4 dec 2019, 21:28

FC Barcelona heeft de stormachtige ontwikkeling van aanvaller Ansu Fati beloond met een sterk verbeterd contract. De nieuwe verbintenis heeft een looptijd tot medio 2022, met een optie voor nog eens twee jaar. Zijn afkoopsom is verhoogd van 100 tot 170 miljoen euro. Nadat het 17-jarige talent een contract heeft ondertekend als volwaardig lid van de A-selectie van de Spaanse kampioen komt zijn afkoopsom op minimaal 400 miljoen euro te liggen.

Fati, geboren in Guinee-Bissau, komt sinds 2012 voor Barcelona uit. Met 16 jaar en 304 dagen was hij eerder dit jaar de jongste speler ooit die voor de Catalaanse topclub in de competitie tot scoren kwam.

Fati verkreeg in september de Spaanse nationaliteit. Hij ontving daarna meteen een oproep voor Jong Spanje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.