Terug

Volg Vandaag Inside

AZ verwelkomt zoon van Maarten Stekelenburg in de jeugdopleiding

AZ verwelkomt zoon van Maarten Stekelenburg in de jeugdopleiding

19 juni 2023, 17:44

De jeugdopleiding van AZ blijft talentvolle jonge spelers aantrekken, en deze keer is het opnieuw de zoon van een oud-voetballer die zich bij de club voegt. De dertienjarige Sem Stekelenburg, zoon van voormalig doelman Maarten Stekelenburg, zal komend seizoen uitkomen voor AZ onder 14. Sem komt over van R.K.V.V. Limmen waar hij dit seizoen voor uitkwam, meldt het Noordhollands Dagblad.

Maarten Stekelenburg besloot deze zomer zijn voetbalcarrière bij Ajax te beëindigen. De veertigjarige doelman heeft een indrukwekkende loopbaan gehad, waarin hij ook uitkwam voor clubs als AS Roma, Fulham, Monaco, Southampton en Everton. Bovendien heeft hij 63 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal, waarbij hij als basisspeler fungeerde tijdens het WK 2010, toen Oranje de finale bereikte.

Mogelijk stapt Sem in de toekomst in de voetsporen van zijn vader, aangezien hij net als Maarten een keeper is. Sem is echter niet de eerste 'zoon van' die zich bij de jeugdopleiding van AZ voegt. Op dit moment zijn ook Sem Westerveld (zoon van Sander Westerveld), Mexx Meerdink (zoon van Martijn Meerdink), Tijjani Reijnders (zoon van Martin Reijnders), Kenzo Goudmijn (zoon van Kenneth Goudmijn), Lewis Schouten (zoon van Ronald Schouten), Yoël van den Ban (zoon van Serge van den Ban) en Rio Robbemond (zoon van Reinier Robbemond) actief in Alkmaar. Met de komst van Sem Stekelenburg blijft AZ talentvolle jonge spelers aantrekken en de club hoopt dat deze 'zoon van' in de toekomst zijn stempel zal drukken op het voetbalveld, net zoals zijn vader dat heeft gedaan op de Nederlandse velden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.