AZ kwalificeert zich voor Conference League: Van Bommel strandt met Antwerp

25 aug 2022, 22:55

AZ heeft zich probleemloos geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De formatie van coach Pascal Jansen won ook de tweede wedstrijd in de play-offs van Gil Vicente. In Portugal deed AZ dat met 1-2. In eigen huis had AZ al met 4-0 gewonnen.

De doelpunten van de Alkmaarders kwamen op naam van Håkon Evjen en Tijjani Reijnders. In de slotfase scoorde Juan Boselli nog voor de thuisclub. Alle treffers vielen na de rust.

Antwerp FC

Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd de groepsfase te bereiken van de Conference League. De Belgische club, in de competitie goed begonnen met 12 punten uit vier duels, verloor op eigen veld met 3-1 van Istanbul Basaksehir.

Antwerp had vorige week in Turkije met enig fortuin gelijkgespeeld (1-1) maar keek in de Bosuil al na 8 minuten tegen een achterstand aan. Uit een voorzet van Stefano Okaka Chuka schoot Berkay Özcan hoog in het dak van het doel raak.

Van Bommel had net als vorige week een basisplaats voor Jurgen Ekkelenkamp, spits Vincent Janssen zat op de bank. Ekkelenkamp had een rol bij de gelijkmaker kort na rust. De oud-Ajacied werd in het strafschopgebied licht beroerd door Volkan Babacan. Een strafschop, oordeelde scheidsrechter Manuel Schüttengruber. De Zwitser Michael Frey schoot raak vanaf 11 meter: 1-1.

Twee minuten later stonden de Turken alweer op voorsprong door een doelpunt van Okaka. Van Bommel bracht met Anthony Valencia en Janssen meteen twee nieuwe aanvallers. Resultaat leverden de wissels niet op. Invaller Danijel Aleksic kopte de Turken naar 3-1 en een vervolg in de groepsfase van de Conference League.