Terug

Volg Vandaag Inside

Atletico-doelman Oblak kan zich opmaken voor imposant record

Atletico-doelman Oblak kan zich opmaken voor imposant record

29 okt 2019, 18:35

Dinsdagavond kan Atletico-doelman Jan Oblak een imposant clubrecord pakken in de Spaanse competitie. Slaagt hij erin zijn doel schoon te houden tegen Alavés, dan zet hij zijn 96ste clean sheet neer voor de club in La Liga. Geen enkele andere doelman kan hem dat navertellen.

De jonge Oblak werd in 2014 voor liefst zestien miljoen euro losgeweekt bij Benfica, waar hij een handvol wedstrijden had gekeept. De Sloveen benadrukte bij binnenkomst dat hij niet was gekomen om de populaire en schier onpasseerbare Courtois te vervangen.

Niemand in Madrid denkt inmiddels nog terug aan De Gea of Courtois. De man om wie het draait is Oblak. Hij wist dit seizoen in dertien wedstrijden al negen keer de nul te houden.

Abel Resino heeft het huidige 'clean sheet record' bij Atletico in handen, met 95 optredens in La Liga waarin hij geen doelpunt incasseerde. De Spanjaard had daar 243 wedstrijden voor nodig. Oblak had 'slechts' 163 wedstrijden in La Liga nodig om even vaak de nul te houden.

Als Oblak het record te pakken heeft, is hij nog wel een lange weg verwijderd van het absolute La Liga-record. Dat is sinds jaar en dag in handen van Andoni Zubizarreta. In dienst van Athletic Bilbao en Barcelona kwam Zubi in zijn loopbaan tot liefst 233 clean sheets. De vraag of Oblak dat ooit verbetert, houdt Atlético-trainer Simeone niet bezig. 'Jan is de beste keeper ter wereld, daarover bestaat geen twijfel. Dat laat hij zien op de training en vervolgens in de wedstrijden. Ik weet zeker dat hij daarvoor ook onderscheiden wordt met de nieuwe FIFA-prijs.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.