Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Maurice Steijn verstandig is, geeft hij Calvin Bassey de kans'

30 juni 2023, 17:47

Willem van Hanegem hoopt dat Calvin Bassey volgend seizoen een nieuwe kans krijgt onder de nieuwe Ajax-trainer Maurice Steijn. Volgens De Kromme moet het centrum gaan bestaan uit Bassey en het jonge talent Jorrel Hato.

"Ik heb niets tegen Bassey. Hij kan een hele goede verdediger zijn", begint Van Hanegem in de AD Willem & Wessel-podcast over Bassey. "Mensen hebben hem alleen maar belachelijk gemaakt. Je moet hem niet van die ingewikkelde dingen laten doen aan de zijkanten. Bassey had alle pech. Dat vond ik zo erg. Want iedereen begon dan ineens te zeggen: Dat is verschrikkelijk en hij kan helemaal niks. Als ik trainer was, dan nam ik hem en dan zet ik hem gewoon centraal."

Of Steijn Bassey een kans moet geven? "Als hij verstandig is wel", reageert Van Hanegem. "Ik zou dat prima aandurven, en het is me een zorg hoe veel die Bassey gekost heeft hoor, ik denk dat hij gewoon kan verdedigen."

De 23-jarige Bassey heeft net zijn eerste seizoen bij Ajax achter de rug, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. De Amsterdammers namen hem vorig jaar over van de Schotse topclub Rangers FC voor 23 miljoen euro.

Eerder in Veronica Offside sprak Wesley Sneijder zich kritisch uit over Bassey. Bekijk het terug in de video hierboven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.