Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Maurice Steijn twee keer verliest, dan is het klaar'

'Als Maurice Steijn twee keer verliest, dan is het klaar'

18 sep 2023, 16:33

Ajax begint donderdag de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille en drie dagen later komt regerend kampioen Feyenoord in de Eredivisie op bezoek. Een pittige week voor het Ajax van Maurice Steijn, dat zondag met 3-1 van FC Twente verloor en inmiddels op de twaalfde plek staat in de Eredivisie.

Ajax verspeelde de vorige twee speelronden, tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0), ook al punten. De achterstand op PSV en FC Twente is nu al 7 punten. Erik Dijkstra denkt dat Steijn het tij snel moet zien te keren, zo vertelt hij in de Bureau Sport Podcast. “Als Steijn twee keer verliest, dan is het klaar”, verwacht de journalist. “Wat ben je dan nog aan het doen met elkaar?”

“Maar wie wordt het dan?”, vraagt collega Frank Evenblij zich hardop af. “Dat weet ik ook niet, maar dan zullen ze intern wel gaan schuiven. Misschien zit er nog wel iemand met de juiste papieren", aldus Dijkstra.

Evenblij: “Maar wie durft dat nog aan, na Heitinga?" Heitinga volgde in januari als interim-coach de ontslagen Alfred Schreuder op bij het eerste elftal van Ajax. De oud-international wilde dit seizoen graag door als hoofdtrainer, maar Ajax koos voor Steijn. "Ik kan me voorstellen dat een jeugdtrainer denkt van ‘ik begin daar niet aan’, want anders wordt hij net zoals Heitinga zo aan de kant gezet... ik vind het een lastig verhaal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.