Terug

Volg Vandaag Inside

‘Als Ajax - PSV een examen was voor Oranje, dan heeft hij alle twijfel weggenomen'

‘Als Ajax - PSV een examen was voor Oranje, dan heeft hij alle twijfel weggenomen'

7 nov 2022, 09:34

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart hebben genoten van Xavi Simons in de topper tussen Ajax en PSV (1-2). Volgens Afellay kan Louis van Gaal na zondag niet meer om de 19-jarige middenvelder heen. 

“Xavi Simons is geruisloos basisspeler geworden en is nu eigenlijk al één van de sterkhouders bij PSV”, zegt de analist bij Studio Voetbal. “Ik vind dat echt bijzonder knap, met bijna geen ervaring in het betaald voetbal.”

Van der Vaart sluit zich aan bij de woorden van Afellay. “Simons is snel en hij speelde echt goed. Dat is het leuke aan hem: we kenden hem niet toen hij kwam. Ik had een beetje de indruk dat hij arrogant was, maar dat is niet zo. Dit is zo'n geweldig joch. Werken, werken werken, terug, verdedigen… Hij heeft echt veel verdedigende acties gehad. Dat had ik niet van hem verwacht, dat hij zoveel verdedigend arbeid zou leveren."

Volgens Afellay moet de spelmaker van PSV dan ook mee naar het WK in Qatar. “Als vandaag een examen was voor wie eventueel in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, dan heeft hij alle twijfels weggenomen”, besluit de oud-middenvelder. 

Van Gaal maakt aanstaande vrijdag zijn definitieve WK-groep bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.