Terug

Volg Vandaag Inside

Alfred Schreuder legt uit waarom Daley Blind gepasseerd is bij Ajax

Alfred Schreuder legt uit waarom Daley Blind gepasseerd is bij Ajax

1 nov 2022, 00:00

Trainer Alfred Schreuder wilde vlak voor de aftrap van het uitduel van Ajax met Rangers FC in de Champions League niet uitgebreid ingaan op zijn beslissing om Daley Blind te passeren. "Daley heeft alles gespeeld", zei hij voor de camera van RTL 7. "Owen Wijndal is fit aan het worden en hij is ook al een paar keer ingevallen. Het is belangrijk dat hij ook op dit niveau gaat spelen."

Schreuder laat Blind ook niet in het centrum van de defensie starten. Daar krijgt Calvin Bassey de voorkeur. Davy Klaassen moet op het middenveld plaatsmaken voor Kenneth Taylor. "Ik denk dat dit middenveld met ook Berghuis en Álvarez goed gaat passen", zei Schreuder. "Ik moet als trainer van Ajax doen wat goed voor het team is. Dat geldt voor alle beslissingen die ik neem. Daarom is het ook niet lastig om die beslissingen te nemen."

Brian Brobbey is niet fit genoeg om tegen Rangers te starten. "Dat was niet verstandig geweest", zei Schreuder, die ook rekening moet houden met het thuisduel van zondag met PSV, met als inzet de koppositie van de Eredivisie. Mohammed Kudus is de centrumspits van Ajax in Glasgow.

Ajax verdedigt tegen de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de derde plek in de poule, die recht geeft op twee duels voor een plaats in de achtste finales van de Europa League. Ajax eindigt als derde als het niet met meer dan vier doelpunten verschil verliest.Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.